VÄLKOMMEN
till Ridklubben Sleipner

Ridklubben Sleipner som grundades redan 1968, har sin
verksamhet i Mariehamn på Åland. 

Här bedriver vi ridskoleverksamhet med den vackra
naturen och havet som närmaste granne.

RK Sleipner har av Finlands Ryttarförbund 
   utsetts till Årets Ryttarförening 2012.

foto: Lisa Lignell

  Aktuellt  just nu:

Uppdatering:

Vi har inte haft några andra hästar som har visat symptom på feber eller smitta. I samråd med veterinär bedömer vi därför att smittorisken är över.

Om någon undvikit att anmäla till nästa helgs tävlingar pga detta så går det bra att anmäla i kväll fram till kl. 20.00.

 

INFO OM EVENTUELL SMITTA!
I går kväll stod en av våra lektionsponnyer Browny med plötslig feber och hög andning. Veterinär Elisabeth Fellman var ut och tittade på honom. Det enda felet hon kunde hitta var att han var lite uttorkad. Så han fick 10 liter dropp i förebyggande syfte.
Hon misstänker att det är någon form av virus som möjligen följt med de nya hästarna som kom för en vecka sedan. Man kan inte veta OM det är så men vi bör och ska behandla det som att det kan vara så!
Detta betyder tyvärr att vi inom närmaste veckan inte ska åka iväg och träna eller tävla till andra ställen och förstås att även undvika att ta hit utomstående ekipage.
Vi vill ju inte riskera att sprida eventuell smitta vidare. Inkubationstiden torde vara ganska exakt en vecka eftersom det var så länge det tog nu innan Browny visade symptom. Så om en vecka vet vi mer, då ser vi om någon annan häst har reagerat. I dag ser Browny helt normal ut och har ingen feber.
Tråkigt, men det är inte så mycket vi kan göra åt saken annat än att behandla det som att det ÄR en smitta och göra vårt bästa för att inte sprida det vidare. Men vi hoppas på att det är fort övergående och att inga andra hästar insjuknar så att vi alla kommer undan med blotta förskräckelsen.
För Er som rider hos oss på lektion gäller att byta kläder om ni även har egna hästar eller rider i andra stall. Det vi vill undvika är att föra smittan vidare till andra stall/hästar- för människor är det ingen fara!
Jag håller er uppdaterade om hur det fortskrider.
Vid frågor ring mig 0405640468.
 
Med vänlig hälsning Mia Andersson
Ridskolechef

 

 

 

HÄR kan du se en översikt över veckoschemat. 

Nu har vi preliminära grupper och tider för hösten 2017. Det har blivit vissa omändringar i schemat, utgångspunkten har varit att alla nuvarande ryttare ska få en ridplats. Om tiden inte är lämplig så vill vi gärna att ni mejlar oss på info@sleipner.ax.
Vi är mycket medvetna om att alla inte vet sitt skolschema redan nu och att det kan ställa till det i höst. Men vi pusslar om efterhand att det blir aktuellt, det brukar lösa sig till sist.

Till hösten är vi glada att förstärka vårt team med en ny ridlärare! Salla-Mari Ketokoski blir färdig Hippolog med inriktning ridlärare nu i maj. Vi återkommer med en lite närmare presentation av henne. I övrigt fortsätter Erica Johansson, Mia Andersson och Ello Almer. Heidi Oliveira och Nadja Jansén är båda fortsättningsvis mammalediga.

 

 

 


Intresserad av att börja rida?

-> mejla oss på info@sleipner.ax så ska vi göra vårt bästa för att hitta en lämplig grupp!- DETTA GÄLLER VID AVBOKNINGAR AV RIDLEKTIONER
Då vi har väldigt fulla grupper gör det att vi har varit tvungna att fundera över vårt avbokningssystem. Mer info om det hittar du
här.RK Sleipner har av Finlands Ryttarförbund 
utsetts till Årets Ryttarförening 2012.