Om oss

Ridklubben Sleipner r.f är en ideell förening som grundades år 1968 och som bedriver sin verksamhet i Mariehamns stad på Åland.

Ridklubbens huvudverksamhet är att bedriva ridskola. Ridskolan är godkänd av Finlands Ryttarförbund r.f och drivs i föreningens regi med anställd personal.

Vi har drygt 400 medlemmar. Av dessa är ca 195 aktiva ryttare på ridskolan och av dessa är ca 85 % juniorer. 

Att rida innebär att ta ansvar och att lära sig att ta hand om de hästar man rider på. Ridskolan ger en gedigen och mångsidig ridutbildning och ger också eleverna goda kunskaper om hästars skötsel och behov. Som medlem ska du alltid känna dig välkommen och vi bemöter varandra på ett positivt sätt. Verksamheten är till för alla medlemmar, från nybörjare och motionär till tävlingsnivå med intresse för såväl hoppning som dressyr. 

I ridklubbens lokaler finns ungdomsgården Stallet, som drivs av Mariehamns stad i samarbete med ridklubben. Ungdomsgården är mycket populär och har mellan 50 och 70 ungdomar om dagen i sin verksamhet.

Anläggningen ska vara ett attraktivt "Ridcentrum" under ständig utveckling med ridhus, uteridbanor, cafeteria, tränings- och tävlingsverksamhet samt uppstallningsmöjligheter för privata hästar och ponnyer.

 Ridklubben Sleipner erbjuder:
- Medlemskap
- Regelbunden lektionsridning
- Handikappridning
- Pröva på-ridning
- Specialträning i dressyr och hoppning
- Tävlingar i dressyr och hoppning
- Ridläger 
- Uthyrning av stallplats, ridhus och ridbanor